Gemeente Stekene

Missie

Elke leerling die start in het onderwijs heeft zijn eigen verhaal. Ouders zijn dan ook op zoek om hun kinderen kwaliteitsvol onderwijs te laten volgen dat hen de beste kansen biedt om verder door te stromen in hun studiekeuze.

Wij hebben oog voor de totale ontwikkeling van de kinderen. Zo zijn er kinderen met meer wiskundige capaciteiten, anderen kunnen dan weer beter spellen. Er zijn leerlingen die zeer sociaal vaardig zijn, andere leerlingen zijn dan weer meer creatief en muzikaal of sterk in sport.

Bij sommige kinderen ligt echter niet alles zomaar voor de hand omdat zij net dat ietsje meer ondersteuning nodig hebben. Op onze school laten we de leerlingen beter leren door de leerstof af te stemmen op de leerlingen.

De lessen worden niet statisch aangebracht. Door samenwerking, afwisseling en oog voor de belevingswereld enthousiasmeren we de leerlingen op datgene wat geleerd moet worden. De leerlingen worden aangesproken, gestimuleerd en bewust gemaakt van hun verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen.

We hanteren verschillende organisatievormen zoals peer-tutoring, co-teaching, CIIM, actief leren, klasdoorbrekend werk, meervoudige intelligentie, … dit met het oog op betekenisvol, ontdekkend en samenwerkend leren.

Het schoolteam heeft hierbij kennis van de leerlijnen en zetten leerplandoelen om naar betekenisvolle activiteiten.

Elke leerling is anders.

Elke leerling leert anders.

Elke leerling is de moeite waard.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP